Lekdetectie

Heeft u een lekkage in uw gebouw of wilt u uw nieuwbouw- of renovatiewerken laten controleren op eventuele lekkages voor oplevering? Of wilt u uw groendak of blauw dak/retentiedak laten controleren op lekkages vóór het aanbrengen van de groenopbouw of van het waterbufferingssysteem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Voorkomen is beter dan herstellen. Een goed idee dus om een lekdetectie te laten uitvoeren.

Lekdetectie bij daken

Bij zowel bestaande lekken als na nieuwbouw en renovatiewerken is het interessant om een lekdetectie te laten uitvoeren. Bestaande lekken worden door ons opgespoord, waarna u een gedetailleerd rapport en advies op maat krijgt.

Voor een kwalitatieve lekdetectie moet u kunnen rekenen op de expertise en knowhow van de vakmannen. Enkel wanneer deze personen voldoende kennis hebben over dakdichting, afwerkingsdetails, hoe het volledige gebouw thermisch in elkaar zit… zullen ze een correcte oplossing kunnen voorleggen doordat ze de oorzaak van het probleem nauwkeurig hebben opgespoord.

We maken gebruik van een aantal tools en technieken om accuraat en efficiënt lekkages te vinden. Met deze tools en technieken kunnen we een gedetailleerd rapport opmaken waarin alle relevante informatie concreet besproken wordt. Zo bent u zeker dat u verder kunt met eventuele herstellingen.

Voor problemen in verband met daken bekijkt u best ook onze pagina over dakinspecties.

lekdetectie-1

Bij deze testen blazen we rook onder de dakhuid. Deze rook hoort op bepaalde plaatsen zichtbaar te worden en op andere niet. Na analyse van de zichtbare rook weten we of er een lek is in de dakhuid. We gebruiken deze test bij daken waarbij de rook voldoende kan verspreiden tussen de isolatie en dakhuid.

We gebruiken een elektrodeborstel om hoogspanning te creëren op het dak in kwestie. Als de dakhuid beschadigd is, wordt het circuit vervolledigd. Op deze manier komen we te weten dat er ergens een lek is. Deze test kunnen we enkel uitvoeren bij een droge en licht vochtige dakhuid die niet-geleidend is.

In tegenstelling tot de hoogspanningstest, kan deze test enkel uitgevoerd worden bij een niet-geleidende, natte dakhuid. De test maakt gebruik van de aardlekmethode om fouten efficiënt op te sporen. We kunnen lekkages opsporen door na te gaan of er kostsluiting ontstaat wanneer we elektrische stroom door het dakmembraan sturen. Als er water door een lek binnensijpelt, ontstaat er kortsluiting doordat het water de elektrische stroom geleidt. We lokaliseren de lekkage door het spanningsverschil tussen 2 testsondes te raadplegen.

Met onze inspectiecamera’s ontdekken we scheuren, breuken, verzakkingen en andere obstructies zoals ondergrondse obstakels. Onze enorm dunne camera’s schuiven we in verschillende buizen. De beelden die we verkrijgen, voorzien ons van de nodige informatie om een professioneel rapport op te stellen.

We belasten verscheidene verankeringen zowel chemisch als mechanisch op een voorgeschreven niveau. Zo bent u zeker dat uw dak de geteste belasting aankan en u dus veilig bent in het gebouw in kwestie. De resultaten bespreken we nauwkeurig in het lekkagerapport.

Hiermee meten we de temperatuur van de dakhuid om natte isolatie op te sporen. Deze isoleert natuurlijk slechter dan droge isolatie, waardoor we lekken kunnen vinden op basis van temperatuur. Zowel de locatie als grootte van aangetaste dakisolatie kunnen we op deze manier vaststellen.

Vochtmeters maken het mogelijk om de aanwezigheid van vocht in het dakpakket te detecteren. Met deze tool kunnen we de locatie en de grootte van de problemen in kaart brengen. Zo komt u te weten welke delen van de dakisolatie aangetast zijn.

De dakscanner detecteert en meet de aanwezigheid van vocht in de dakconstructie van platte daken en waterdichtingssystemen met behulp van een niet-destructieve elektrische impedantiescanner.

Lekdetectie zonder breekwerk

Komt uw parketvloer omhoog, ziet u vochtplekken of merkt u een drukverlies op in uw verarmingstoestellen? De kans is groot dat er ergens een lek zit dat deze problemen veroorzaakt. Lekkages van minder dan 1 millimeter kunnen tientallen liters water snel doen wegvloeien en dus veel waterschade veroorzaken.

Schimmelvorming en roestschade zijn meestal gevolgen hiervan en in de slechtste gevallen zelfs een onherstelbare aantasting van het gebouw. Door de meest innovatieve technieken en tools te gebruiken, sporen we lekkages op zonder breekwerk. Deze lokalisering zorgt ervoor dat de personen de lek herstellen, nauwkeurig weten waar ze de herstelling moeten uitvoeren. Dit resulteert dus ook bij herstel in een minimum aan noodzakelijk breekwerk.

Meer weten over hoe we het nodige breekwerk beperken?

Waterlek detectie

Een waterinsijpeling kan voor allerhande problemen zorgen zoals schimmel en de stabiliteit van het gebouw in gevaar brengen. Deze problemen kunt u best voorkomen, zowel om de gezondheid en veiligheid van de werknemers te garanderen als de totaalkost van het probleem in te perken.

Bij problemen door een waterlek geldt dat hoe langer u wacht, hoe hoger de kosten worden om het probleem op te lossen. Wees er dus op tijd bij door beroep te doen op professionele vakmensen om lekken en potentiële lekken op te sporen.

Waarom kiezen voor een lekdetectie door BDA?

Als u kiest voor BDA, dan kiest u voor expertise, knowhow en een transparante communicatie. We garanderen dat u na onze lekdetectie volledig op de hoogte bent van alle problemen die zich momenteel voordoen en in de toekomst potentieel kunnen voordoen. Zo hebt u alle nodige informatie om de lekkages zo efficiënt mogelijk en met zo weinig mogelijk breekwerk te laten herstellen.

We vullen onze expertise en knowhow aan met innovatieve tools om een zo goed mogelijke service aan te bieden. We geloven ook in een flexibele aanpak. Laat ons weten welke datum en welk tijdstip voor u het best past en de kans is groot dat we op dat moment kunnen langskomen.

Fan van flexibele partners die transparant communiceren?

Veel gestelde vragen

Maak een afspraak indien u vragen heeft over onze diensten.

Stappenplan voor dakinspecties

Afspraak maken

Nadat u contact opgenomen hebt, spreken we een datum af waarop we langskomen om de daken te inspecteren. We werken op een zeer flexibele manier en stemmen onze agenda dus af op de uwe.

Inspectie ter plekke

Ter plekke inspecteren we met behulp van de meest innovatieve tools en technieken potentiële dakproblemen. Deze sporen we hierna enorm nauwkeurig op zodat we een gedetailleerd rapport kunnen opstellen voor u.

Gedetailleerd rapport en professioneel advies

Na de inspectie krijgt u van ons een gedetailleerd rapport waarin alle benodigde informatie staat over uw daken. Verder geven we ook advies om de volgende stappen tijdens de herstelfase zo eenvoudig mogelijk te maken voor u.

Heeft u een vraag over onze werkwijze?