Dakinspecties

Kleine gebreken in uw dak kunnen leiden tot hoge kosten door langdurige waterinfiltraties. Dit zijn kosten die u kan vermijden door geregeld dakinspecties te laten uitvoeren. Het is natuurlijk belangrijk om deze inspecties te laten uitvoeren door vakmensen met ervaring. We brengen potentiële problemen van uw daken in kaart en geven bijkomend advies tot herstel.

Hoge kosten vermijden

Eventuele kosten aan het dak van uw gebouw kan u best vermijden door een dakinspectie te laten uitvoeren. Dit brengt potentiële problemen in kaart die u veel kosten kunnen besparen door ze op te lossen voor het probleem groter wordt.

‘Voorkomen is beter dan genezen’ is een spreekwoord dat zeker bij problemen aan daken van toepassing is. Niet enkel omdat dit voor problemen voor de huurders/bewoners kan zorgen, maar ook omdat de kosten van herstellingen hoger liggen als het probleem vergroot.

We kunnen een rapport opmaken van alle gebouwen of een specifiek gebouw binnen uw bedrijf om zo een overzicht te bekomen van de huidige staat van het dak. Zo weet u welke daken dringend toe zijn aan renovatie, welke potentiële problemen hebben en welke in goede staat zijn.

Neem gerust contact op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

Dakinspecties bij renovaties en nieuwbouw

Bij renovaties en nieuwbouw voorzien we een totaalpakket van diensten die de plaatsing en planning gemakkelijker maken voor u. We sommen deze diensten even op:

De voordelen van dakinspecties

Vergeleken met grote herstellingen, zijn kleine herstellingen en preventieve middelen veel goedkoper. Door geregeld een inspectie uit te voeren, voorkomt u extreem hoge kosten die grote herstellingen met zich teweeg brengen.

De inspectie zal kleine tot middelgrote problemen aan het licht brengen die u kan oplossen zodat de levensduur van het dak aanzienlijk langer wordt. Een dak vervangen is heel duur, kleine tot middelgrote problemen aanpakken niet.

Na onze inspecties krijgt u een rapport waarin u kan zien welke herstellingen u zal moeten uitvoeren. Zo weet u meteen de kostprijs van eventuele herstellingen en komt u niet voor verrassingen te staan.

Door onze gedetailleerde verslagen voor te leggen aan de verzekeringsmaatschappij is er geen discussie mogelijk bij schade.

U weet wat de huidige staat is van uw dak(en), zelfs wanneer de huurder zelf instaat voor het onderhoud. Overlast voor uw huurders komt minder voor door preventief eventuele problemen aan te pakken.

Voor een energetische renovatie is voorbereidingswerk nodig om de beste plan of action samen te stellen. Vragen zoals: ‘Is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen?’ en ‘Hoe kunnen we de isolatie verbeteren?’ staan hier centraal.

Zoals u ziet, is een dakinspectie een investering die zowel problemen als hoge reparatiekosten vermijdt en een energetische renovatie mogelijk maakt.

Vragen voor ons? Geef gerust een seintje, we helpen u graag verder.

dakinspectie-3

Wie kan op ons rekenen?

Ons klantenbestand bestaat voornamelijk uit bedrijven, fabrikanten, gebouweigenaars, huisvestingsmaatschappijen, retailbedrijven, verzekeringsmakelaars, patrimoniumbeheerders en financiële instellingen die een dakinspectie wensen voor hun gebouwen.

Zo bekomen zij een gedetailleerde beschrijving van de huidige toestand van hun dak, met het oog op een efficiëntere budgettering, de mogelijkheid tot het plaatsen van zonnepanelen, ballastlaag, etc.

U kan bij ons terecht voor een inspectie of detectie. Ook voor dakrenovatieadvies bent u aan het juiste adres.

Waarom kiezen voor dakinspecties door BDA?

Als u kiest voor BDA, dan kiest u voor expertise, knowhow en een transparante communicatie. We garanderen dat u na een dakinspectie volledig op de hoogte bent van alle problemen die zich momenteel voordoen en in de toekomst zullen voordoen. Zo hebt u alle nodige informatie om de totaalkost van dakproblemen efficiënt te kunnen drukken.

We vullen onze expertise en knowhow aan met innovatieve tools om een zo goed mogelijke service aan te bieden. We geloven ook in een flexibele aanpak. Laat ons weten welke datum en welk tijdstip voor u het best passen en de kans is groot dat we op dat moment kunnen langskomen.

Veel gestelde vragen

Voordat er grote problemen voorkomen aan een dak, kan een inspecteur deze voorspellen. De kunst van het vak is dan om kleine problemen nauwkeurig te lokaliseren. Zo voorkomt u de hoge kosten die gepaard gaan met het herstellen van grote gebreken. Voorkomen is in het geval van dakproblemen zeker en vast beter dan genezen.

Maak een afspraak indien u vragen heeft over onze diensten.

Stappenplan voor dakinspecties

Afspraak maken

Nadat u contact opgenomen hebt, spreken we een datum af waarop we langskomen om de daken te inspecteren. We werken op een zeer flexibele manier en stemmen onze agenda dus af op de uwe.

Inspectie ter plekke

Ter plekke inspecteren we met behulp van de meest innovatieve tools en technieken potentiële dakproblemen. Deze sporen we hierna enorm nauwkeurig op zodat we een gedetailleerd rapport kunnen opstellen voor u.

Gedetailleerd rapport en professioneel advies

Na de inspectie krijgt u van ons een gedetailleerd rapport waarin alle benodigde informatie staat over uw daken. Verder geven we ook advies om de volgende stappen tijdens de herstelfase zo eenvoudig mogelijk te maken voor u.

Heeft u een vraag over onze werkwijze?